Garderoba obi

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Wtedy nie tylko możliwość na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i wzięcia ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dają nam one całych elementów niezbędnych do harmonijnego działania organizmu. Polacy wciąż ale pamiętają miłość do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią jeszcze samą z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej delikatne niż ciało i nabiał. Mniej trwają w systemie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie robią one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc zdrowsza i estetyczniejsza dla polskiego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek bynajmniej nie jest trudne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wyprodukujemy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zamierzamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu kilku sekund mamy zdrowy i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by uzyskać upragnioną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele lepsza od starych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To właśnie od nas zależy, z których składników stworzymy własną dobrą i odpowiednią sałatkę.