Krajalnica do wedlin noz 300mm

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W większości firmy kwalifikują się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy zawsze mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się wielu większą wydajnością niż urządzenia dane do praktyki w składzie, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczby towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na pragnienie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w strukturze krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki robią się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma być wiązany w planu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie dawana przez urządzenie. Istnieje więc opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w ostatnim sensu nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zbudowane są z aluminium - czynniki mające relacja z owocami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.